Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 10 juli 2018 - Beursblik

Kans op verbetering schuldpositie Arcadis van tafel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Met het besluit van Arcadis om architectenonderdeel CallisonRTKL als een aparte divisie binnen het ingenieurs- en adviesbureau te handhaven, is de belangrijkste manier om de schuldpositie te verbeteren van tafel. Dit concludeerden de analisten van ABN AMRO.

Een tweede belangrijke conclusie die ABN AMRO trekt is dat de werkelijke waarde van het onderdeel waarschijnlijk lager is dan de markt verwacht. Daarnaast voorzien de analisten een aanhoudende autonome omzetdaling, omdat het vertrouwen tussen de werknemers van CallisonRTKL en de rest van Arcadis onder druk is komen te staan.

ABN AMRO herhaalde de verkoopaanbeveling op Arcadis, omdat de analisten van de bank nog steeds veel risico’s zien, waaronder het Braziliaanse ALEN en het hoge werkkapitaal. Als deze risico’s materialiseren voorziet ABN AMRO ernstige risico’s voor de balans van Arcadis en komt de vrees dat het concern de convenanten breekt weer terug.

Het aandeel Arcadis noteerde dinsdag op een groen Damrak 6,4 procent lager op 14,15 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel