Nederland - 26 november 2020 - Azië

JPMorgan ziet kansen in Zuidoost-Azië

door SVEN VAN GASSE

Investeerders zijn over het algemeen vooral belegd in Europa en de Verenigde Staten. Regio’s als Zuidoost-Azië laten ze liever aan hun neus voorbij gaan. James Sullivan van JPMorgan ziet op middellange termijn echter kansen in deze regio.

JPMorgan heeft de vooruitzichten voor onder andere Indonesië en Thailand verhoogd. Sullivan verklaart dat er een grote kans is dat er op termijn een activastroom van meer dan $650 miljard zal plaatsvinden naar deze opkomende markten.

Voor het eerst in jaren zijn beleggers underweight in alle landen in Zuidoost-Azië waardoor de waarderingen er zeer aantrekkelijk zijn. Door de forse instroom van nieuw kapitaal zouden de activa in deze regio fors kunnen toenemen.

Sullivan stelt:

We zien een grote kans op outperformance op de middellange termijn.

Zwak 2020

Tot nu toe hebben de markten in Zuidoost-Azië allesbehalve goed gepresteerd. Deze markten behoren tot de slechts presterende van 2020. Verschillende landen in de regio krijgen het Covid-19 virus niet onder controle. Hiernaast worstelen ze ook met het verlies van het toeristisch inkomen, één van de belangrijkste inkomensbronnen, door de beperkingen van het internationale reizen.

De Thaise SET-index is dit jaar met meer dan 10% gedaald terwijl de Indonesische Jakarta Composite aan een verlies van meer dan 9% noteert. De best presterende markten in Azië zijn over het algemeen productie-gedreven economieën in Noord-Azië.

Volgens JPMorgan is er in de wereld een tweetraps-herstel aan de gang. De wereldwijde gegevens tonen aan dat de dienstensector wat achterblijft, terwijl de productiesector al zeer goed hersteld is.

Sullivan verklaart dat de productiesector het goed zal blijven doen. Op termijn zal ook de dienstensector weer op volle toeren draaien waardoor de regio op weg zal zijn naar een volledig herstel.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.