Nederland - 19 oktober 2021 - Economie

Jim Paulsen maakt zich geen zorgen over inflatie

door SVEN VAN GASSE

Volgens Jim Paulsen van de Leuthold Group zullen de stijgende prijzen de markt en de economie stimuleren. Hij gelooft dan ook dat beleggers zich niet al te veel zorgen hoeven te maken over de oplopende inflatie.

Paulsen denkt dat het een goede zaak zal zijn als de inflatie op permanente basis een beetje hoger zou zijn. Hij benadrukte dat de Verenigde Staten reeds 4 decennia vechten tegen inflatie, door het beleid steeds te verstrengen om vervolgens weer zeer langzaam te versoepelen. Dit heeft geleid tot één van de meest trage groei in de afgelopen 15 jaar, die het land in de hele naoorlogse geschiedenis heeft laten optekenen.

Paulsen beweert dat een hogere inflatie zowel bedrijven als consumenten aanzet tot iets risicovoller gedrag, wat zal leiden tot meer winstgevende resultaten.

Paulsen stelt:

Een iets hogere inflatie zou niet per se een slechte zaak zijn.

Supply chain

Ook over de langetermijngevolgen van de onrust in de supply chain, maakt Paulsen zich niet al te veel zorgen. Hij schrijft de achterstand toe aan een tijdelijke schok die veroorzaakt werd door de Covid-19 lockdowns.

Paulsen, die in augustus 2020 correct voorspelde dat de economische crash een enorme comeback zou maken, verwacht dat de verstoringen in de supply chain volgend jaar zullen afzwakken.

Volgens het basisscenario van Paulsen wordt een inflatie van 3% tot 3,25% de norm. Hij suggereert dat dit een gunstig niveau is voor de economie. In de afgelopen twee decennia schommelde de inflatie rond de 2%.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.