VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 3 februari 2021 - Aandelen

Jeff Bezos stopt als CEO van Amazon

door SVEN VAN GASSE

Op dinsdag kwam e-commerce gigant Amazon nabeurs met haar resultaten van het vierde kwartaal. Er was echter ook nog een andere verrassende aankondiging. Oprichter Jeff Bezos zal later dit jaar stoppen als CEO van Amazon. Hij zal zijn positie overgeven aan Andy Jassy.

Bezos is sinds de oprichting van Amazon in 1995 CEO van het bedrijf. In die tijd is het bedrijf geëvolueerd van kleine boekenwinkel tot een gigantisch bedrijf met een beurswaarde van $1,7 biljoen. Amazon heeft ervoor gezorgd dat Bezos één van de rijkste mensen ter wereld is.

De nieuwe CEO van het bedrijf zal Andy Jassy zijn. Hij werkt al sinds 1997 voor het bedrijf. Op dit moment is hij nog CEO van Amazon Web Services, wat de grootste winstmaker is van het bedrijf. Bezos verdwijnt niet bij Amazon want hij wordt voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bezos stelt in een brief:

Deze reis begon 27 jaar geleden. Amazon was toen slechts een idee. Nu is het één van de meest succesvolle bedrijven ter wereld.

Sterke resultaten

Naast deze verrassende aankondiging, maakte Amazon ook haar resultaten voor het laatste kwartaal van 2020 bekend. Het bedrijf presteerde aanzienlijk beter voor zowel omzet als winst, dan de prognoses van Wall Street analisten. Amazon sluit hiermee één van haar meest succesvolle jaren af, waarin de pandemie de bedrijfsactiviteiten en enorme boost gaf.

Amazon boekte een kwartaalomzet van $125,6 miljard, wat een stijging is van 44% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit resultaat ligt een stuk hoger dan de $119,7 miljard die Wall Street analisten hadden voorspeld.

De netto-inkomsten bedroegen in het kwartaal $7,2 miljard. Dit is bijna het dubbele van de $3,7 miljard die analisten hadden verwacht en meer dan het dubbele van de $3,3 miljard die het bedrijf in Q4 van 2019 behaalde.

Bron: CNN

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.