Nederland - 15 november 2021 - Aandelen

Japan is de favoriete ontwikkelde markt van Credit Suisse

door SVEN VAN GASSE

De meeste Europese beleggers hebben hun kapitaal vooral belegd in Europa of de Verenigde Staten. Volgens Credit Suisse loont het echter de moeite om ook verder te kijken. De bank tipt Japan als favoriete markt voor de komende periode.

In 2021 is de Japanse Nikkei 225 tot nu toe met een kleine 8% gestegen. Ter vergelijking: de Amerikaanse S&P 500 is in dezelfde periode met meer dan 24% gestegen.

De Japanse aandelenmarkten zijn dit jaar dus achtergebleven bij zijn sectorgenoten. Volgens Suresh Tantia, strateeg bij Credit Suisse, zal deze trend echter snel kunnen omkeren.

Bouwstenen

Volgens Tantia zijn er nu een aantal bouwstenen die ervoor zorgen dat Japan het in de komende kwartalen beter zal doen dan de rest van de wereld.

Tantia wees in de eerste plaats op de klinkende overwinning van de Japanse premier Fumio Kishida bij de recente parlementsverkiezingen. Hij beschreef deze overwinning als zeer positief voor de markt vanwege de verwachting dat de leider van het land meer stimuleringsmaatregelen zal invoeren.

De tweede factor zijn volgens de strateeg de waarderingen. Als je kijkt naar de waardering van de Japanse aandelenmarkt is deze zeer aantrekkelijk in vergelijking met die van andere ontwikkelde landen.

Tot slot wees hij op de vooruitzichten voor de Japanse yen. Tot dusver is de yen dit jaar met meer dan 10% verzwakt ten opzichte van de dollar. Een zwakkere Japanse yen is meestal positief voor de aandelenmarkten. Tantia verwacht dat de yen nog verder zal verzwakken ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.