Nederland - 29 november 2021 - VS

Jack Dorsey stopt als CEO van Twitter

door SVEN VAN GASSE

Jack Dorsey, medeoprichter en het gezicht van Twitter, zal met onmiddellijke ingang zijn functie als CEO neerleggen. Dorsey blijft wel tot minstens volgend jaar lid van de raad van bestuur van Twitter. Parag Agrawel, CTO van Twitter, zal de functie van CEO overnemen.

Dorsey werd in 2007 voor het eerst CEO van Twitter, maar werd het jaar daarop uit die functie gezet. In 2015 keerde hij terug als CEO om te helpen de zaken van het bedrijf te keren.

Tijdens de termijn Dorsey maakte hij Twitter winstgevend, boekte het zijn eerste kwartaal van een miljard dollar en begon het met het testen en uitbrengen van een breed scala aan functies om gebruikers aan te trekken.

Uitdagingen

Twitter heeft in deze periode, net zoals zijn collega’s, echter ook te maken gehad met forse uitdagingen. Onder andere het beter modereren van content en een groeiende controle van wetgevers en het publiek zorgden voor spanningen.

Twitter heeft een centrale rol gespeeld in de debatten over de vraag of en in hoeverre sociale-mediaplatforms verantwoordelijke moeten zijn voor het beteugelen van haatdragend taalgebruik, gewelddadige retoriek  en verkeerde informatie op hun sites. Dorsey heeft verschillende keren voor het Congres getuigd naar aanleiding van kritiek op de manier waarop zijn bedrijf omgaat met de inhoud van gebruikers.

Begin dit jaar nam Twitter de buitengewone stap om Donald Trump, de toenmalige zittende president van de Verenigde Staten, te verbannen van zijn platform. Twitter blijft echter worstelen met het ontwerpen en handhaven van een steeds complexer geheel van zijn beleidslijnen en regels voor zijn gebruikers.

Dorsey heeft deze uitdagingen het hoofd moeten bieden terwijl hij zijn tijd bij Twitter verdeelde met zijn werk als CEO van Square, het betalingsbedrijf dat hij mee heeft opgericht. Vorig jaar nog riep het activistische hefboomfonds Elliott Management op om Dorsey te vervangen. Hij overleefde dit uiteindelijk maar besluit nu toch om een stap opzij te doen.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.