Nederland - 10 maart 2022 - NFT

Is de NFT-winter aangebroken?

door SVEN VAN GASSE

NFT’s zagen eind december tot begin februari een indrukkwekkende toename in volume en zoekinteresse op Google. Hiernaast piekten de dagelijkse volumes van OpenSea op $250 miljoen. Meer recentelijk is dit bedrag echter fors gedaald, waardoor beleggers vrezen voor een NFT winter.

De dagelijkse volumes zijn de laatste tijd echter gedaald tot ongeveer $70 miljoen. Dit is een daling van meer dan 70% ten opzichte van de piek die eerder dit jaar werd bereikt. De wereldwijde NFT zoekopdrachten hebben een nog steilere daling gekend.

De aanvankelijke aanloop van de NFT-cyclus werd aangedreven door branding en marketing met partnerschappen van Adidas met Bored Ape Yacht Club en Nike dat RTFKT overnam. Hiernaast kochten veel beroemdheden NFT’s aan en werden deze gebruikt in verscheidene videoclips. De laatste tijd lijkt de hype echter fors te zijn afgekoeld.

Hoewel er steeds meer bezorgdheid is over een NFT-winter merkte NFT Insights op dat het aantal unieke kopers wel nog steeds relatief hoog is. Dit is een maatstaf voor het aantal mensen dat actief betrokken is bij NFT’s. Wanneer deze maatstaf begint af te nemen, kan dit erop wijzen dat er zich effectief een NFT-winter kan ontplooien.

Bron: Delphi Digital
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.