Nederland - 21 december 2020 - Duurzaamheid

Interesse in duurzaam beleggen blijft toenemen

door SVEN VAN GASSE

De interesse in duurzaam of ESG-beleggen blijft toenemen. De activa onder beheer van duurzame beleggingsfondsen is de laatste maanden weer fors gegroeid. Hoewel deze groei nog steeds wordt gedreven door institutionele beleggers begint de interesse aan de retail-zijde ook toe te nemen.

Vermogensbeheerders die rekening houden met ESG-factoren in hun beleggingsanalyse geven aan dat de klimaatsverandering de grootste zorg is en dat dit de belangrijkste criteria is om geld aan het werk te zetten.

Tussen 2018 en 2020 groeide het totale in de Verenigde Staten duurzaam belegde vermogen onder beheer met 42% tot $17 biljoen. Dit laatste cijfer vertegenwoordigt ongeveer 33% van de $51,4 biljoen in het totale Amerikaanse vermogen dat nu onder professioneel beheer staat.

“E” en “G” zijn het belangrijkste

ESG-beleggen staat voor environmental (milieu), social (maatschappij) en governance (bestuur). Uit onderzoek blijkt dat beleggers het meest begaan zijn met het milieu en deugdelijk bestuur. Het aantal beleggers die deze criteria het belangrijkste vinden, groeide met respectievelijk 58% en 47%.

De milieucriteria die het sterkst groeien zijn de klimaatverandering en de natuurlijke hulpbronnen. In 2018 stonden deze zaken niet eens in de top 10 van milieucriteria.

De belangstelling van beleggers groeit in grote lijnen. In een rapport van Morningstar werd vastgesteld dat 72% van de Amerikaanse bevolking ten minste een gematigde interesse had voor duurzaam beleggen.

Uit een onderzoek van Morgan Stanley bleek dan weer dat 85% van de ondervraagden geïnteresseerd was in duurzaam beleggen. Een onderzoek bij millenials toonde zelfs een percentage van 95% aan.

David Wolf, CEO van BSW Wealth Partners, stelt:

De tijd dat duurzaam beleggen enkel voor hippies was, is voorgoed voorbij.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.