Nederland - 13 juni 2018 - Banksector

InsingerGilissen start volgen Adyen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) InsingerGilissen is woensdag begonnen met het volgen van Adyen met een koersdoel van 300,00 euro en een Niet Aanbevolen advies.

Analist Jos Versteeg stelde dat de “enorme groei” van Adyen bewijst dat het een kansrijke positie heeft opgebouwd in het internationale betaalverkeer. “Dat Adyen zulke grote wereldwijd snelgroeiende bedrijven heeft binnengesleept bewijst dat het een aantrekkelijk systeem heeft ontwikkeld”, aldus de analist.

De marktvorser verwacht dat Adyen sneller kan groeien doordat het meer werk krijgt van klanten en bovendien nieuwe klanten binnenhaalt. Het concern heeft al geïnvesteerd in het netwerk en het systeem biedt volgens Versteeg ruimte voor forse groei.”Vanwege de beperkte investeringsbehoefte heeft het concern een hoge en snel groeiende vrije kasstroom.”

“Natuurlijk is er wel concurrentie en vooral de grote deals leveren druk op de marge, maar doordat de volumes zo hard stijgen kan Adyen dat waarschijnlijk goed opvangen.”

Nadat de introductiekoers sterk steeg en ruim boven het koersdoel uitkwam heeft InsingerGilissen het advies op Niet Aanbevolen gezet. “Meer dan 55 keer de EBITDA van 2018 betalen lijkt ons teveel.”

Tegen de introductiekoers van 240,00 ging het aandeel Adyen voor circa 45 keer de EBITDA naar de beurs. Rond de klok van 10 uur koerste het aandeel evenwel op 443,95 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments