Nederland - 28 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

ING verlaagt koersdoel Sif

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Sif verlaagd van 22,25 naar 20,25 euro, maar handhaafde wel de koopaanbeveling op de Roermondse funderingsspecialist.

De resultaten die Sif over het tweede kwartaal bekend maakte, vielen tegen, aldus analist Tijs Hollestelle. De marktvorser wees onder meer op de onverwachte additionele kosten, waarvan de meeste eenmalig zijn. Daarbij meent Hollestelle dat de kansen op het binnenhalen van nieuwe contracten voor productie in 2018 afnemen.

Wel denkt ING dat Sif in staat is om de kostenkwestie in de komende kwartalen op te lossen, nu de nieuwe productiefaciliteit op de Rotterdamse Maasvlakte gereed komt.

Hollestelle verlaagde zijn raming voor de EBITDA voor zowel dit jaar als volgend jaar met zo’n 10 procent. Voor 2019 liet de analist zijn taxaties ongemoeid.

“De vooruitzichten voor de offshore windmarkt in de Europese Unie zijn niet verslechterd en we verwachten een druk 2019, tegelijk met een dan efficiënt opererende fabriek”, aldus Hollestelle, die zijn koopadvies handhaafde.

Op een rood Damrak daalde het aandeel Sif maandag 1,2 procent naar 17,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.