Nederland - 19 februari 2019 - Aandelen

ING verlaagt koersdoel PostNL

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag het koersdoel voor PostNL verlaagd van 5,00 naar 4,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

PostNL blijft evenwel een favoriet van ING onder de Benelux-aandelen. Het koersdoel werd neerwaarts bijgesteld, mede vanwege nieuwe verwachtingen voor het postbedrijf, segmentatie en vooral de lagere waarderingen bij sectorgenoten.

Analist Marc Zwartsenburg is wel van mening dat de koersval van het aandeel in de tweede helft van 2018 van 32 procent “irrationeel” is en vooral gebaseerd is op zorgen over het dividend. Deze zorgen noemde de analist overdreven en Zwartsenburg is van mening dat een progressief dividendbeleid gewaarborgd is, zolang het bestuur vasthoudt aan de belofte om een waarde toevoegende deal te realiseren. Dit kan de winsten “significant” stuwen en kan ook het dividendmomentum goed doen, aldus ING.

De analist is dan ook positief gestemd in aanloop naar de resultaten van het postbedrijf op 25 februari. Volgens Zwartsenburg is er ruimte om de verwachtingen te overtreffen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.