Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 18 mei 2018 - Banksector

ING verhoogt koersdoel Euronext

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft vrijdag het koersdoel voor Euronext verhoogd van 62,50 naar 64,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens de analisten van ING is er opwaarts potentieel voor de consensus indien de groeiplannen onder Agility for Growth versnellen. Toch rekent ING niet op een vlotte opwaartse bijstelling van de consensus, aangezien de vergelijkingsbasis voor het lopende tweede kwartaal lastig is en de volatiliteit op de aandelenmarkten afneemt.

Om de balans beter aan het werk te zetten, zou Euronext nieuwe overnames moeten doen, zo menen de analisten. Een overname van de Spaanse beurs kan volgens ING flink bijdragen aan de winst van het beursbedrijf.

Eerder deze week lichtte CEO Stéphane Boujnah van Euronext aan ABM Financiel New toe dat het beursbedrijf blijft kijken naar nieuwe overnamekansen. Dit kunnen relatief kleine acquisities zijn om de eigen strategie te versnellen, maar ook uitbreidingen in het licht van een consolidatie van Europese beursbedrijven behoren tot de mogelijkheden, aldus de topman.

Een probleem is echter dat alle spelers volgens Boujnah onafhankelijk willen blijven. Er “speelt” momenteel dan ook niets zei hij.

Indien er geen zicht is op nieuwe overnames, dan zal Euronext vermoedelijk een deel van zijn surplus uitkeren aan aandeelhouders, meent ING. Deze optie is evenwel minder aantrekkelijk, zo benadrukten de analisten.

Het aandeel Euronext sloot donderdag 2,2 procent hoger op 56,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel