Nederland - 6 april 2021 - IMF

IMF: “Einde van de crisis is in zicht”

door SVEN VAN GASSE

Het Internationaal Monetair Fonds verwacht een sterker economisch herstel in 2021 als de Covid-19 vaccinatie op volle toeren draait. De instelling waarschuwt echter voor enorme uitdagingen gezien de verschillende tempo’s van vaccinatiecampagnes over de hele wereld.

Het IMF verwacht nu dat de wereldeconomie in 2021 met zo’n 6% zal groeien, tegen een prognose van 5,5% in januari. In het volgende jaar zou het mondiale BBP met 4,4% stijgen, wat eveneens hoger is dan de eerdere raming is van 4,2%.

Het nieuwe stimuluspakket in de Verenigde Staten en de vaccinatiecampagnes die op gang komen, hebben de instelling meer vertrouwen gegeven in het herstel van de wereldeconomie dit jaar.

Gita Gopinath, hoofdeconoom bij het IMF, stelt:

Zelfs met de grote onzekerheid over het verloop van de pandemie, wordt een uitweg uit deze crisis steeds zichtbaarder.

Herstel in de VS

Volgens de laatste prognoses bevinden de Verenigde Staten zich in een goede uitgangspositie om in 2021 een solide economisch herstel door te maken. Dit in tegenstelling tot een groot deel van de wereld, waar het waarschijnlijk langer zal duren om terug te keren naar het niveau van voor de crisis.

De jongste prognoses van het IMF bevestigen dat de Verenigde Staten op schema liggen om dit jaar niet alleen terug te keren naar het niveau van voor de pandemie, maar dit zelfs te overtreffen.

De positieve vooruitzichten voor de Verenigde Staten zijn in hoge mate te danken aan het reddingspakket van $1,9 biljoen van president Joe Biden, dat vorige maand in werking is getreden.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.