Nederland - 2 maart 2018 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

IMCD beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten die IMCD vrijdag publiceerde waren beter dan verwacht. Dit stelde Berenberg in een reactie. Evenwel voorziet analist Josh Puddle weinig aanpassing in de verwachte winst voor 2018 vanwege mogelijke valutaire tegenwind.

De distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten rapporteerde vrijdag een 9 procent hogere EBITA over 2017, wat volgens de analist op kwartaalbasis een groei van 8 procent betekende. Dat was beter dan de groei van 7 procent die de markt voorzag. Verder was Puddle te spreken over de ontwikkeling van de vrije kasstroom, die op basis van de stijging van 15 procent in 2017, in het vierde kwartaal met zo’n 26 procent moet zijn gestegen. Dat was het dubbele van wat Berenberg zelf verwachtte.

Evenwel is de analist over 2018 voorzichtig. IMCD gaf zelf geen concrete outlook en Puddle voorziet tegenwind door de sterkere euro. Hij verwacht dan ook niet dat analisten hun winstverwachting voor dit jaar sterk opwaarts bij zullen stellen.

Berenberg heeft een koopadvies op IMCD en een koersdoel van 58,00 euro. Het aandeel IMCD sloot donderdag 1,8 procent lager op 51,75 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.