Huawei heeft zojuist zijn nieuwste smartphone-reeks, de Pura 70-serie, gelanceerd in China. Deze stap illustreert Huawei’s vastberadenheid om zijn positie op de markt te versterken en direct de concurrentie aan te gaan met Apple. De lancering volgt op het succes van de Mate 60, die vorig jaar werd uitgebracht en een geavanceerde chip bevatte.
—Lees ook: Investeren in grote bedrijven van morgen —
De Pura 70-serie bestaat uit vier modellen en is geprijsd om te concurreren met Apple’s iPhone 15-assortiment. Deze smartphones bieden premium functies zoals een textuur op de achterkant, grote schermen en geavanceerde camerasystemen.
Huawei’s keuze voor het HarmonyOS 4.2-besturingssysteem, dat het bedrijf ontwikkelde nadat het werd afgesneden van Google’s Android, onderstreept hun streven naar onafhankelijkheid.
Hoewel Huawei niet heeft onthuld welke chip de Pura 70-serie aandrijft, wordt gespeculeerd dat het mogelijk de Kirin 9010-processor is. Dit is een mogelijke upgrade vergeleken met de Kirin 9000s die in de Mate 60 werden gebruikt.
Het verschijnen van de nieuwe serie toont aan dat Huawei steeds zelfverzekerder wordt, na de stille lancering van hun Mate 60 smartphone vorig jaar. Deze beschikte over een zeer geavanceerde chip.
Deze ontwikkeling veroorzaakte ongerustheid in Washington, omdat de VS in de afgelopen jaren sancties hadden opgelegd om Huawei de toegang tot dergelijke technologie te ontzeggen. Deze sancties, die begonnen in 2019, hadden bijna fatale gevolgen voor Huawei’s smartphonebedrijf.
Nu zet Huawei alles op alles om terug te komen. Volgens onderzoek van Counterpoint Research zijn de zendingen van Huawei’s smartphones in China met 64% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar in de eerste zes weken van 2024. Dit terwijl de verkoop van Apple iPhones in dezelfde periode met 24% daalde.
— Lees ook: Alles over het investeren in small caps —
Bron: CNBC
Foto: iStock
Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.
Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).
Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.
Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.
BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.