Nederland - 13 augustus 2021 - Aandelen

HSBC: “Markten maken zich geen zorgen meer over inflatie”

door SVEN VAN GASSE

Een verhoogde inflatie was geruime tijd de grootste bezorgdheid onder beleggers. Volgens HSBC Wealth Management is dit echter niet meer het geval. Beleggers richten zich nu vooral op de verspreiding van de deltavariant van het Covid-19 virus.

Beleggers maakten zich lange tijd zorgen dat de Amerikaanse Federal Reserve gedwongen kon worden om het monetaire beleid sneller dan verwacht te verscherpen. In een nota verklaarde CIO Xian Chan echter dat na een periode van bezorgdheid, de markten gewend lijken te zijn geraakt aan dit idee.

Xian wees erop dat de inflatie van de Amerikaanse consumentenprijzen in juli weliswaar hoog bleef, maar dat het rendement op 10-jaars Amerikaanse staatsobligaties is gedaald. Dit wijst erop dat de markten niets te vrezen hebben, dan de angst zelf, als het gaat om inflatie.

Deltavariant

Volgens Xian zijn de markten ongetwijfeld nu meer gericht op de stand van zaken met betrekking tot Covid-19. In het bijzonder zadelt de meer besmettelijke deltavariant beleggers op met kopzorgen.

Het aantal bevestigde gevallen neemt in verschillende delen van de wereld weer toe, waarbij verschillende landen opnieuw beperkingsmaatregelen hebben genomen. Andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk zijn echter doorgegaan met het heropenen van hun economieën.

Ondanks de erger wordende situatie in verschillende delen van de wereld, zal het succesverhaal van de vaccinatieprogramma’s soelaas bieden. Volgens Xian zal dit ertoe leiden dat het herstel zich in de tweede helft van dit jaar zal voortzetten.

Op basis van dit scenario belegt HSBC nog steeds in aandelen. De bank richt zich dan vooral op sectoren die rechtstreeks zijn blootgesteld aan consumenten, financials en vastgoed. Hij waarschuwde wel dat de volatiliteit in de komende 6 maanden kan toenemen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.