Nederland - 17 juli 2018 - Technologie

Hogere outlook TomTom nog voorzichtig

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De meevallende tweedekwartaalcijfers van TomTom zijn van goede kwaliteit en de hogere winstverwachting voor het hele jaar lijkt nog voorzichtig. Dat stelde ING dinsdag in een rapport.

Het meevallende bedrijfsresultaat van 25 miljoen euro, waar analisten gemiddeld op 10 miljoen rekenden, is te danken aan een meevallende omzetdaling in het Consumer-segment en sterke groei bij Automotive, terwijl ook de brutomarge sterk uitviel. De sterkere groei bij Automotive hangt overigens vooral samen met een hogere contractwaarde van één klant, meldde TomTom.

De hogere omzet- en winstverwachting voor 2018 is puur gebaseerd op het Automotive-segment, kreeg analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdag te horen van TomTom, en hij denkt dat met name de winstverwachting van 0,30 euro per aandeel nog aan de voorzichtige kant lijkt.

Terwijl de kas begint uit te puilen met 155 miljoen euro aan contanten werden er nog geen vriendelijke stappen naar de aandeelhouders aangekondigd en dit zal dit jaar waarschijnlijk ook niet gebeuren, maakte Zwartsenburg op uit uitlatingen van het bedrijf.

De analist verwacht een positieve koersreactie na de recente dalingen. ING heeft een koopadvies op TomTom en een koersdoel van 14,50 euro.

Het aandeel TomTom noteerde dinsdag 4,9 procent hoger op 7,70 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.