Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 24 oktober 2018 - Europa

Heineken stelt gerust

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers zullen opgelucht reageren op de licht aangetrokken volumegroei in het derde kwartaal bij Heineken en handhaving van de verwachtingen, hoewel de groei in Europa tegenviel ondanks het mooie zomerweer. Dat stelde Jefferies woensdag in een commentaar op het kwartaalrapport.

De volumes groeiden in het derde kwartaal autonoom met 4,6 procent, waar de markt gemiddeld op 4,3 procent rekende en Jefferies op 5,2 procent. De volumegroei was bovendien iets groter dan de 4,5 procent groei in het eerste halfjaar.

Vooral Amerika was beter dan verwacht, met 8,1 procent groei waar analisten rekenden op 4,7 procent.

Azië en Europa vielen juist tegen, met 4,8 procent groei in Azië waar gerekend werd op 7,0 procent, en 2,2 procent groei in Europa waar 3,8 procent was voorzien, ondanks het goede weer daar. In Polen en Spanje daalden de volumes, terwijl ze in Frankrijk en Nederland met dubbele cijfers groeiden.

De ongewijzigde outlook betekent dat Jefferies geen grote wijzigingen van de gemiddelde analistenverwachting voorziet.

Jefferies heeft een Houden-advies en koersdoel van 95,00 euro.

Het aandeel Heineken sloot dinsdag op 78,42 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel