Nederland - 14 december 2017 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Heijmans profiteert van eigen grondposities

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans toont met de opdracht voor de bouw van woningen voor Vesteda aan dat het bouwbedrijf profiteert van de beschikbaarheid van eigen grond voor huizenbouw buiten de grote steden. Dit zei analist Tijs Hollestelle van ING donderdag.

De marktvorser merkte daarbij op dat de Nederlandse huizenmarkt het toppunt van voor de financiële crisis al gepasseerd is, maar dat dit nog niet geldt voor de nieuwbouw van huizen.

Hollestelle ziet daar een mooi winstpotentieel voor Heijmans, wanneer de regering de nieuwbouw van huizen buiten de grote en middelgrote steden gaat stimuleren, om het structurele tekort aan betaalbare woningen aan te pakken.

ING houdt op Heijmans een koopadvies met een koersdoel van 13,00 euro. Op een nagenoeg vlak Damrak noteerde het aandeel Heijmans donderdagochtend bijna een vol procent hoger op 9,59 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.