De grootste Amerikaanse banken, waaronder JPMorgan Chase, Bank of America en Citigroup, onderzoeken samen de mogelijkheid om een gezamenlijke stablecoin uit te geven. Dit initiatief moet de groeiende concurrentie van de cryptomarkt tegengaan en betalingen versnellen. De gesprekken zijn nog in een vroeg stadium en de beslissing hangt af van regelgeving en marktvraag.
De stablecoin kan sneller grensoverschrijdende betalingen mogelijk maken, een belangrijke uitdaging in het huidige systeem.
—Lees ook: De explosiefste selectie crypto’s in de markt —
De gesprekken lopen via bedrijven die mede-eigendom zijn van deze banken, zoals Early Warning Services en de Clearing House.
Deze netwerken faciliteren al realtime betalingen, bijvoorbeeld via het Zelle-platform. Banken zien stablecoins als een kans om routinebetalingen, vooral internationale, sneller en efficiënter te maken.
Toch is er nog scepsis over de veiligheid en de regelgeving rond stablecoins. Bovendien moeten de banken bepalen of er genoeg vraag is naar zo’n gezamenlijke digitale munt.
Traditionele banken passen zich aan aan crypto na reguleringsachterstand. Ook kleinere banken overwegen stablecoins, ondanks kosten en complexiteit. Ze willen relevant blijven in digitale betalingen.
Een belangrijk aandachtspunt is de lopende wetgeving, zoals de GENIUS Act, die een kader moet bieden voor stablecoins. Recent heeft de Senaat een stap gezet in dit wetgevingsproces, hoewel restricties op niet-financiële bedrijven behouden blijven. Deze regelgeving zal sterk bepalen of en hoe banken stablecoins kunnen uitgeven.
—Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren —
Bron: The Wall street journal
Foto: iStock
Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.
Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.
Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.
BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.