Nederland - 2 april 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Goud stijgt naar record door Fed-verwachtingen

De goudprijzen zijn maandag naar een nieuwe recordhoogte gestegen, vooral vanwege de verwachtingen dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente zal verlagen. Investeerders vinden goud steeds aantrekkelijker als veilige haven voor hun geld.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van goud, dat op zijn hoogste niveau ooit staat:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Goudprijs stijgt door Fed-verwachtingen

Volgens Joseph Cavatoni, marktstrateeg bij de World Gold Council, wordt deze stijging vooral gedreven door het vertrouwen in toekomstige renteverlagingen door de Fed. Hij zegt:

“Ik denk dat het een opwindend moment is in goud.”

De belangrijkste inflatiemaatstaf van de Fed voor februari steeg met 2,8% op jaarbasis, volgens gegevens die vrijdag zijn vrijgegeven. Dit zal waarschijnlijk de Amerikaanse centrale bank op de zijlijn houden voordat het kan beginnen met het overwegen van renteverlagingen.

De Fed handhaafde de rentetarieven tijdens de recente maart-vergadering, maar bleef vasthouden aan haar voorspelling van drie renteverlagingen dit jaar. Hierdoor blijft het vertrouwen op de verlagingen hoog.

 —Lees ook: Winstgevende mijnbouwaandelen hier

Goudvraag door Chinese economie

De stijging van de goudprijzen wordt ook gestimuleerd door de zwakte van de Chinese economie en vastgoedmarkt. Caesar Bryan, portefeuillebeheerder bij Gabelli Funds, merkt op dat Chinese investeerders goud verkiezen boven andere activa vanwege de slechte prestaties elders.

Analisten wijzen erop dat centrale banken wereldwijd, met name die van China, goud blijven kopen. Dit om hun reserveportefeuilles te diversifiëren vanwege geopolitieke risico’s en de zwakte van de Amerikaanse dollar.

—Lees ook: De beste energie en grondstoffen kooptips

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.