VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 12 januari 2021 - Aandelen

Goldman Sachs verwacht veel van FTSE en DAX

door SVEN VAN GASSE

Goldman Sachs verklaarde eerder reeds dat zij een outperformance van Europese aandelen verwachten. De zakenbank zegt nu dat ze vooral hoge verwachtingen van de Britse FTSE 100 en de Duitse DAX-index heeft.

De Europese markten zijn het nieuwe jaar goed begonnen. De uitrol van Covid-19 vaccins startte, er werd op de valreep een Brexit-akkoord gesloten en de Democraten zijn in de meerderheid in de Amerikaanse overheid. Beleggers hopen dat deze zaken zullen zorgen voor een krachtig economisch herstel.

Goldman Sachs raadt beleggers aan om een long positie te nemen in de DAX van Duitsland en de FTSE 100 van het Verenigd Koninkrijk. Beide indexen hebben de afgelopen jaren, in vergelijking met andere markten, niet goed gepresteerd maar de zakenbank verwacht dat het dit jaar anders zal zijn.

Sharon Bell, aandelenstrateeg bij Goldman Sachs, stelt:

Beide indexen bestaan uit robuuste value-aandelen en zijn zeer gericht op een wereldwijde economische opleving.

Vaccin en stimulansen

Sven Jari Stehn, specialist Europese economie bij Goldman Sachs, benadrukte in een onderzoeksnota een reeks vragen die het traject van het Europese herstel kunnen bepalen. Hij besprak het verwachte volatiele eerste kwartaal en het heropenen van de economieën in het voorjaar door de massale uitrol van vaccins.

Het eerste kwartaal van dit jaar kan nog steeds moeilijk zijn. De uitrol van vaccins lijkt traag op gang te komen en het Covid-19 virus woedt nog steeds onverminderd voort.

Goldman Sachs verwacht dat 50% van de bevolking in de eurozone en het Verenigd Koninkrijk voor de zomer de eerste vaccindosis zullen gekregen hebben. Dit zal een geleidelijk heropening van de economieën mogelijk maken, wat kan zorgen voor een sterke toename van de activiteit in het tweede kwartaal.

Een groot deel van het herstel van de wereldwijde aandelenmarkten sinds de crash van maart, is te danken aan de ongekende fiscale en monetaire stimulansen van regeringen en centrale banken. Goldman Sachs verwacht dat dit beleid in 2021 gehandhaafd zal blijven.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.