Nederland - 7 januari 2021 - Economie

Goldman Sachs verwacht sneller economisch herstel na Democratic Sweep

door SVEN VAN GASSE

De Democratic Sweep in de Verenigde Staten is dan toch werkelijkheid geworden. Volgens Goldman Sachs zou dit de weg moeten vrijmaken voor een sneller economisch herstel van de schade die de Covid-19 pandemie heeft veroorzaakt.

De zakenbank verbeterde haar voorspelling voor het bruto binnenlands product en de werkloosheid voor 2021, nadat duidelijk werd dat de Democraten ook de Senaat zullen controleren. Goldman Sachs denkt dat hierdoor opnieuw honderden miljarden dollars extra hulp geboden zullen worden om de economie te helpen herstellen.

Goldman Sachs voorspelt nu een groei van 6,4% van het Amerikaanse BBP in 2021, tegenover 5,9% in eerdere prognoses. Het is opmerkelijk dat Goldman Sachs veel positiever is dan de consensus op Wall Street die ongeveer 3,9% bedraagt.

Economen bij Goldman Sachs stellen:

Democraten zullen waarschijnlijk overgaan naar meer stimulansen in Q1.

Hoe groot wordt het nieuwe pakket?

President-elect Joe Biden heeft het stimuleringspakket van $900 miljard, dat vorige maand door het Congres werd goedgekeurd, een voorschot genoemd. Hij laat uitschijnen dat er nog meer hulp zal komen.

Goldman Sachs verwacht dat het Congres in februari of maart nog eens $750 miljard aan fiscale stimuleringsmaatregelen zal aankondigen.

Het slechte nieuws is dat het er steeds meer op lijkt dat de economie meer hulp zal nodig hebben om volledig te herstellen van de pandemie. Met andere woorden, het volgende stimuleringspakket zal de economische groei in eerste instantie misschien niet zo’n grote boost geven als verwacht wordt.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.