Nederland - 6 juli 2020 - Aandelen

Goldman Sachs verlaagt groeiprognoses

door SVEN VAN GASSE

Als de aandelenkoersen voor een deel het toekomstige potentieel van de economie weerspiegelen, heeft Goldman Sachs net een belangrijk signaal naar beleggers gestuurd om te beginnen met het verkopen van te hoog gewaardeerde aandelen. Dit meldt Yahoo Finance. De aandelenmarkten staan immers voor een uitdagende tweede helft van het jaar, veroorzaakt door de niet-aflatende Covid-19 pandemie.

De economen van Goldman Sachs hebben hun voorspelling voor het Amerikaanse BBP, voor het derde kwartaal, verlaagd met 8%. Eerder verwachtte Goldman Sachs een groei van 33% terwijl deze nu nog 25% bedraagt. Deze verlaging wordt geleid door het toenemende aantal Covid-19 besmettingen in verschillende delen van de Verenigde Staten.

Goldman Sachs was aanvankelijk nog positief door de heropening van bars, restaurants en winkels. Nu de besmettingen weer de hoogte ingaan, denkt Goldman Sachs echter dat hun vorige schattingen te rooskleurig waren.

De verlaging van de BBP-prognose voor het derde kwartaal, door de economen van Goldman Sachs, zouden een voorloper kunnen zijn van een meer defensieve houding ten opzichte van aandelen. Deze ingetogen groeivooruitzichten kunnen een nieuwe kijk bieden op de aandelenmarkten.

Signalen van een overdaad aan aandelen zijn op dit moment in overvloed aanwezig. Het lijkt erop dat beleggers een roze bril dragen wanneer ze kijken naar het economisch herstel en de vooruitzichten naar nieuwe fiscale stimulansen deze zomer. Het Covid-19 virus woedt echter nog volop en de economische groei komt opnieuw onder druk te staan.

De koers/winstverhouding van de S&P 500 staat op haar hoogste punt sinds de late jaren ‘90 tijdens de internetbubbel. Dit niveau van waardering schijnt het komende resultatenseizoen van het tweede kwartaal flagrant te negeren. Hiernaast wordt verwacht dat de omzet met 11,8% zal dalen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Uiteraard is het ook mogelijk dat Goldman Sachs het bij het verkeerde eind heeft.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments