Nederland - 19 januari 2022 - Aandelen

Goldman Sachs mist verwachtingen

door SVEN VAN GASSE

Het afgelopen jaar was voor Goldman Sachs fenomenaal. Zoals bij veel concurrenten op Wall Street waren de cijfers echter niet goed genoeg om de veeleisende beleggers tevreden te stellen.

De investeringsbank verklaarde dinsdag dat het in het vierde kwartaal van 2021 bijna $4 miljard had verdiend, of $10,81 per aandeel. Analisten hadden echter gerekend op een winst van $4,1 miljard of $11,70 per aandeel. Het aandeel van Goldman Sachs tuimelde 8% lager en ook op woensdag gaat de daling verder.

Goldman Sachs heeft, net als veel van zijn rivalen op Wall Street, vorig jaar geprofiteerd van een hausse in de trading activiteiten en van bedrijven die naar de beurs wilden gaan of overnames wilden doen. De inkomsten van de investment banking afdeling stegen in 2021 met 58% ten opzichte van een jaar geleden.

De totale inkomsten voor het vierde kwartaal kwamen uit op $12,6 miljard, wat de verwachtingen overtrof en 8% meer was dan een jaar geleden. Over het hele jaar genereerde Goldman Sachs inkomsten van meer dan $59 miljard en netto-inkomsten van $21,6 miljard.

CEO David Solomon stelt:

Goldman Sachs zal zich blijven inzetten om te groeien, activiteiten te diversifiëren en sterke rendementen te leveren voor aandeelhouders.

Waarschuwing

Solomon waarschuwde beleggers op de conference call ook dat de inflatie als gevolg van de stijgende lonen en verstoringen in de supply chain waarschijnlijk nog enige tijd zal aanhouden.

Volgens Solomon zal de inflatie nog enige tijd boven de trend liggen. Op korte termijn verwacht hij dat de inflatiedruk zal blijven toenemen voordat deze zal afnemen. Solomon verwacht ook meer volatiliteit naarmate het versoepelingsbeleid wordt afgebouwd.

Toch sprak Solomon de hoop uit dat de wereldeconomie het ergste van de Covid-pandemie snel te boven zal zijn. Goldman Sachs heeft, net als vele andere Wall Street-bedrijven, plannen uitgesteld om veel van zijn werknemers te laten terugkeren naar het hoofdkantoor in Manhattan.

Bron: CNN
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.