Nederland - 6 april 2022 - Commodities

Goldman Sachs: Aan de huidige koperprijs zijn we halverwege dit jaar door de hele voorraad heen

door SVEN VAN GASSE

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, 2 belangrijke producenten van grondstoffen, zitten grondstoffen in de lift. Volgens zakenbank Goldman Sachs zou koper nog een extra boost kunnen krijgen.

Nicholas Snowdon, analist bij Goldman Sachs, verwacht vooral een stijging van de prijs van koper. Het aanbod van koper is volgens Snowdon historisch krap.

Snowdon stelt dat koper zwaar ondergewaardeerd is aan een huidige prijs van $10 000 per ton. Aan deze prijs zullen we halverwege dit jaar door de voorraad koper heen zijn. Het is volgens Snowdon daarom onvermijdelijk dat de prijs zal stijgen, om het krappe aanbod te weerspiegelen.

Check de Edelmetalen Gids om onder andere van de kopermarkt te profiteren

Per Bloomberg

Na de invasie van Rusland kende de handel in nikkel een historische short squeeze. De prijs van het metaal schoot fors de hoogte tot $100 000 in slechts enkele minuten. Sindsdien is de prijs opnieuw gedaald en noteert deze aan een iets normaler niveau van $33 000.

Nu de prijzen van een aantal grondstoffen niet meer zo hoog is als meteen na de invasie, is de financieringsdruk afgenomen en is er opnieuw meer krediet beschikbaar. Dit zou voor een nieuwe stijging van de grondstoffenprijzen kunnen zorgen.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.