Nederland - 19 augustus 2021 - Banksector

Goldman Sachs koopt Nederlandse vermogensbeheerder

door SVEN VAN GASSE

Goldman Sachs neemt vermogensbeheerder NN Investment Partners over voor $1,9 miljard. De zakenbank wil hiermee zijn vermogensbeheeractiviteiten uitbreiden en de mogelijkheden van de bank buiten de Verenigde Staten een boost geven.

De Amerikaanse zakenbank heeft op donderdag bekendgemaakt dat zij heeft ingestemd met de overnamen van NN Investment Partners (NNIP). NNIP heeft een vermogen van $355 miljard onder beheer, dat afkomstig is van verzekeringsmaatschappij NN Group.

De overname van NNIP maakt deel uit van een breder streven van CEO David Solomon naar een uitbreiding van haar vermogensbeheeractiviteiten. Hierdoor wilt hij de zakenbank minder afhankelijk maken van de volatiele handelsinkomsten.

Solomon stelt:

De overname stelt ons in staat onze groei te versnellen en ons platform voor vermogensbeheer uit te breiden.

Uitbreiding in Europa

Volgens de European Fund and Asset Management Association is er in Europa meer dan $29 biljoen onder beheer van vermogensbeheerders. Hiermee is Europa, na de Verenigde Staten, de grootste markt.

Goldman Sachs heeft reeds omvangrijke investment bank activiteiten in Europa en biedt in het Verenigd Koninkrijk spaarrekeningen aan onder de merknaam “Marcus”. De overname van NNIP zal het totaal dat Goldman Sachs in Europa beheert als vermogensbeheerder in één klap verdubbelen tot meer dan $600 miljard.

De transactie zal naar verwachting tegen het einde van het eerste kwartaal in 2022 worden afgerond. Deze overname toont nog maar eens de grootschalige consolidatie in de vermogensbeheer sector aan, nu de vergoedingen en winsten onder druk komen te staan door de toegenomen concurrentie en regelgevingskosten.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.