Nederland - 22 november 2017 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

Goede omzetgroei Accsys

(ABM FN-Dow Jones) Accsys heeft een goede omzetgroei behaald in het eerste halfjaar van het lopende gebroken boekjaar. Dit concludeerde analist Johan van den Hooven van NIBC woensdag.

De omzet van de houtspecialist steeg met 13 procent tot 28,3 miljoen euro. Van den Hooven had zelf op iets meer gerekend na de omzetstijging van 20 procent in de eerste vijf maanden van het jaar, maar merkte op dat er ook sprake was van een onderhoudsonderbreking in de fabriek van Accsys.

De inkomsten uit licenties waren lager, maar dat was volgens de analist verwacht.

Het negatieve operationele resultaat (EBITDA) verslechterde van 1,6 miljoen naar 2,8 miljoen euro, waarbij de brutomarge daalde van 25 naar 20 procent. Nadat Accsys de capaciteit van zijn fabriek in het volgende boekjaar heeft verhoogd, is de verwachting dat de brutomarge weer kan stijgen naar 30 procent.

Van den Hooven heeft een koopadvies met een koersdoel van 1,00 euro. De analist verwacht dat de vraag naar de producten van Accsys ruimte bieden voor veel meer fabrieken in de toekomst. Het bedrijf is reeds bezig met de bouw van een nieuwe fabriek in Engeland.

Op een vlak Damrak daalde het aandeel Accsys woensdag met 5,3 procent tot 0,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.