Nederland - 23 april 2018 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Goede ledengroei Basic-Fit

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit heeft in het eerste kwartaal van 2018 solide gepresteerd, waarmee de uitbater van fitnessclubs op schema ligt om aan de doelstellingen voor dit jaar te voldoen. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING maandag in reactie op de kwartaalupdate van Basic-Fit.

Zwartsenburg sprak van goede ontwikkelingen bij Basic-Fit, ondanks dat de aanwas van nieuwe clubs beperkt was. Dit is volgens de analist evenwel “puur” het gevolg van fasering. ING mikte voor het eerste kwartaal op de opening van 20 clubs, terwijl Basic-Fit in het afgelopen kwartaal slechts 12 nieuwe clubs opende, hetgeen verklaarde waarom het klantenbestand minder hard groeide dan Zwartsenburg had voorzien. Het aantal lidmaatschappen steeg afgelopen kwartaal met 24 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder tot 1,65 miljoen stuks, terwijl ING rekening hield met 1,72 miljoen.

De pijplijn met nieuwe clubs verbeterde ook ten opzichte van eind 2017, zo plaatse Zwartsenburg een kanttekening, en het is een goed teken dat de ledengroei boven de omzetgroei ligt.

“Al met al is Basic-Fit goed op weg om aan onze doelstellingen en de consensusverwachtingen te voldoen voor 2018, ondanks dat er in het eerste kwartaal minder clubs werden geopend dan verwacht”, aldus de analist. “Maar dat zal vanaf het tweede kwartaal worden gecompenseerd.”

ING handhaafde dan ook het koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 28,50 euro. Het aandeel koerste maandagochtend 0,8 procent lager op 25,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.