Nederland - 19 oktober 2018 - Vastgoed

Goede keuze Vastned om aandelen in te kopen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Vastned heeft er goed aan gedaan om zijn kapitaal in te zetten voor een inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 40 miljoen euro. Dit stelde analist Jaap Kuin van ING vrijdag.

Het vastgoedfonds ziet momenteel weinig aantrekkelijke investeringsmogelijkheden en de rendementen op core city assets zijn “historisch laag”. ING noemt het dan ook een goede keuze van Vastned om het kapitaal te gebruiken voor een inkoopprogramma. De bank berekende dat Vastned 60 miljoen tot 80 miljoen euro aan aankopen had moeten doen om het dividend in 2019 te kunnen betalen.

Kuin stelt dat het inkoopprogramma het gat tussen de winst per aandeel in 2019 en het dividend van 2,05 euro waar ING op mikt, grotendeels kan opvullen.

Door de 40 miljoen aan kosten, voorziet ING dat de loan-to-value-ratio circa 2 procentpunten zal stijgen vanaf het huidige niveau van 37 procent. Vastned kan volgens ING zowel aandelen inkopen als nieuwe overnames doen ter waarde van circa 80 miljoen euro, zonder aan de bovenkant van de geraamde LTV-bandbreedte van 35 tot 45 procent te komen, aldus Kuin.

ING handhaafde het Houden advies op Vastned met een koersdoel van 34,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag 2,1 procent tot 33,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel