Nederland - 16 augustus 2018 - Banksector

Goed eerste jaarhelft Aegon

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft in de eerste zes maanden van dit jaar goed gepresteerd en kwam opnieuw niet met grote verrassingen. Dit stelde analist Jason Kalamboussis van KBC Securities donderdag.

Aegon meldde vanochtend nog de levensverzekeringstak in Tsjechië en de levensverzekerings- en pensioenactiviteiten in Slowakije te verkopen aan NN Group. Daarmee is 155 miljoen euro gemoeid. In combinatie met de herverzekering van circa 700 miljoen dollar aan verplichtingen bij SCOR Global Life en de uitbreiding van de joint venture met Santander in Spanje, blijft Aegon werken aan een implementatie van de groeistrategie, aldus de analist. “[Mogelijk] in aanloop naar een meer ambitieus driejarenplan in 2019.”

De marktvorser van KBC mikt nog steeds op een grote deal in de Verenigde Staten en sluit bovendien niet uit dat Aegon zijn strijd om Vivat zal opvoeren, als de verzekeringsmaatschappij in de etalage komt te staan.

KBC handhaafde het koopadvies en koersdoel van 6,10 euro voor Aegon, vanwege de stabiele winstontwikkeling en de substantiële transformatie van de verzekeraar.

Het aandeel Aegon koerste donderdagochtend 2,1 procent hoger op 5,47 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.