Nederland - 26 oktober 2020 - Technologie

“Gevaar voor Big Tech bij Democratic sweep”

door SVEN VAN GASSE

Ondanks de dreiging van verhoogde regelgeving door de Amerikaanse overheid, houden de aandelen van Big Tech bedrijven goed stand. Politiek strateeg en venture capitalist Bradley Tusk zegt echter dat beleggers het risico van een “Democratic sweep” in november over het hoofd zien.

In een interview met CNBC zei Tusk dat grote technologiebedrijven met serieuze risico’s zullen te kampen krijgen wanneer Joe Biden president van de Verenigde Staten wordt. Vooral als er hiernaast ook nog een “Democratic sweep” plaatsvindt. Hierbij zouden de Democraten de Senaat terugwinnen en de macht over het Huis van Afgevaardigden behouden.

Wanneer dit effectief gebeurt, kunnen er moeilijke tijden aanbreken voor Big Tech. De oproep om de grootste technologiebedrijven op te splitsen wordt in Democratische kringen steeds luider.

Beleggers lijken zich echter niet te veel zorgen te maken. De meeste van de Big Tech bedrijven presteren dit jaar nog steeds beter dan de S&P 500 index.

Positief voor kleine bedrijven

Voor kleine bedrijven en start-ups zou de verhoogde regelgeving voor grote technologiebedrijven een goede zaak kunnen zijn. De overheid viseert enkel de Big Tech bedrijven voor concurrentiebeperkend gedrag. Hierdoor zou de markt zich opnieuw kunnen openstellen voor kleinere spelers.

Volgens Tusk zal een “Democratic sweep” ongetwijfeld negatief zijn voor Big Tech. Kleine bedrijven zullen hierdoor echter de kans krijgen om weer te concurreren, innoveren en producten en diensten te bouwen zonder onmiddellijk geplet te worden door een van de technologiereuzen.

Tusk stelt:

Een Demoratic sweep is niet per se slecht voor de technologiesector in het algemeen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.