Nederland - 9 juli 2020 - Aandelen

Gaming-industrie is booming business

door SVEN VAN GASSE

Niemand heeft natuurlijk gehoopt op de situatie waarin we ons nu bevinden. De Covid-19 pandemie heeft de hele wereld met verstomming geslagen en verschillende landen en bedrijven zullen te kampen krijgen met problemen. Toch zijn er ook bedrijven en sectoren die zullen kunnen profiteren van deze situatie. Eén van deze sectoren is de gaming-markt.

In landen over de hele wereld werden lockdowns opgelegd om de verspreiding van het Covid-19 virus in te dammen. Miljoenen mensen moesten gedwongen thuisblijven. Een activiteit waarmee veel thuisblijvers zich in deze periode bezighielden was gamen.

Zelnick Strauss, CEO van Take-Two Interactive, verklaart:

De gaming-markt is de snelst groeiende markt van heel de entertainmentindustrie.

Veelbelovende markt

De aandelen die actief zijn in deze sector presteerden hierdoor ook uitzonderlijk goed. Het aandeel van Take-Two Interactive, een belangrijke uitgever van computerspellen, steeg sinds midden maart met 50%.

Het aandeel van Activision Blizzard, een andere belangrijke speler in de markt, is eveneens met meer dan 50% gestegen op enkele maanden tijd.

De verwachtingen zijn dat de gaming-markt zal blijven groeien. Weliswaar minder hard dan tijdens de periode van verplichte thuisisolatie. Er wordt verwacht dat de gaming-markt tegen 2025 een waarde zal hebben van $300 miljard.

Uitgevers van computerspellen zoals Take-Two Interactive en Activision Blizzard maken gebruik van verschillende franchises zoals de bekende Grand Theft Auto en Call of Duty series. Door deze franchises zijn de ondernemingen bijna zeker van toekomstige inkomsten. Als ze een nieuwe versie van het spel op de markt brengen, heeft dit spel al een naamsbekendheid die de verkoop zal stimuleren.

Door deze uitmuntende prestaties in het verleden en de rooskleurige vooruitzichten voor de toekomst is het niet verwonderlijk dat steeds meer beleggers geïnteresseerd raken in bedrijven die actief zijn in de gaming-markt.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments