Nederland - 29 mei 2024 - Aandelen
door AMY YASSIM

GameStop verrast met $933 miljoen uit aandelenverkoop

GameStop-aandelen maakten een sprong van 21% in premarket-handel. Dit gebeurde na de aankondiging van het bedrijf dat ze ongeveer $933 miljoen hadden opgehaald uit een aandelenuitgifte. 

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van GameStop, met daarin de 21% stijging naar $23,31:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Terugkeer van Roaring Kitty drijft GameStop-aandelen

De video game retailer GameStop meldde vrijdag dat ze bijna $933,4 miljoen hadden verdiend door 45 miljoen gewone aandelen te verkopen.

De transactie was een “at-the-market” aanbieding, wat betekent dat de aandelen tegen marktprijs werden verkocht. De verkoop volgde op de terugkeer van het Twitter-account Roaring Kitty, dat eerder betrokken was bij de short squeeze van 2021.

GameStop-aandelen stegen eerder deze maand dramatisch toen ze werden meegesleept in een koopgolf. De aandelen bereikten op 14 mei een hoogtepunt van $64,83, een stijging van meer dan 200% ten opzichte van de sluitingsprijs van 10 mei.

Daarna daalden de aandelen weer, waarbij ze meer dan 50% lager sloten dan de piek enkele dagen later, op 16 mei. Analisten zien de recente aandelenuitgifte als een strategische zet van GameStop om extra kapitaal aan te trekken.

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.