Nederland - 29 maart 2023 - crypto
door AMY YASSIM

Galaxy Digital lijdt verlies van $1 miljard in 2022; groter dan verwacht

Crypto-investeringsbedrijf Galaxy Digital heeft in 2022 een nettoverlies van $1 miljard geleden, zo blijkt uit de recente resultaten. Dit is een flinke tegenvaller voor investeerders, aangezien analisten hadden verwacht dat het bedrijf een nettowinst van $674 miljoen zou rapporteren. Het bedrijf heeft het verlies toegeschreven aan ongerealiseerde markeringen op zijn investeringsportefeuille, wat het gevolg was van de turbulentie in de crypto-industrie en de uitdagingen van een onzekere macro-economische omgeving.

728x90

Galaxy Digital aandelen, onder de ticker GLXY, zien over de laatste maanden een herstel:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Betere toekomst en reorganisatie

Mike Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital, blijft echter positief over de toekomst van het bedrijf. Hij zegt:

2022 was een vormend jaar voor Galaxy, en hoewel we te maken kregen met ongekende macro-economische gebeurtenissen, slaagden we erin om vast te houden aan onze koers en strategische kansen te benutten om onze bedrijfsactiviteiten voor de toekomst op te bouwen

Het bedrijf heeft verschillende bedrijfslijnen, waaronder investeringsbankieren, bitcoin-mining, handel en adviesdiensten. Het is van plan om opnieuw te organiseren tot een in Delaware opgenomen bedrijf en op de Nasdaq te noteren dit jaar.

Ondanks de recente verliezen, heeft het bedrijf aangegeven dat het in het eerste kwartaal van 2023 netto winst verwacht te behalen in zijn operationele bedrijfslijn.

Marktkenners over galaxy

Volgens marktkenners is het verlies van Galaxy Digital het gevolg van de turbulente tijd in de crypto-industrie, waarin leidende spelers instortten en de prijzen van crypto-activa daalden.

Ondanks het verlies is het bedrijf nog steeds actief en werkt het aan de ontwikkeling van nieuwe projecten, waaronder GalaxyOne, een prime-brokerage platform voor digitale activa.

Bron: TheBlock

Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.