Nederland - 10 december 2018 - Banksector

Flow Traders CFO weg na keuze voor enkele CEO

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Er lijkt een duidelijk verband tussen de beslissing van CFO Marcel Jongmans om per direct op te stappen bij Flow Traders en de beslissing om geen vervanger te benoemen voor de vertrokken co-CEO. Dat stelde ING maandag in een rapport.

Flow Traders maakte vrijdag nabeurs bekend dat de raad van commissarissen heeft voorgesteld om Dennis Dijkstra opnieuw te benoemen als enige CEO bij het bedrijf, nadat co-CEO Sjoerd Rietberg in september zijn vertrek aankondigde.

Rietberg zei daarbij dat “voor hem de tijd was gekomen om meer tijd met vrouw en kinderen te spenderen en totaal andere uitdagingen aan te gaan in het leven.”

De raad van commissarissen zei naar aanleiding van dat besluit de omvang, samenstelling en het functioneren van het bestuur te zullen evalueren.

Rietberg en Dijkstra werd in 2014 aangesteld als co-CEO’s bij Flow Traders. CFO Marcel Jongmans kwam in oktober 2016 bij het bedrijf, na twaalf jaar de CEO te zijn geweest van ABN AMRO Clearing Bank.

Begin dit jaar werd het bestuurs van Flow Traders uitgebreid met een Chief Technology Officer en een Chief Trading Officer, afkomstig uit de eigen gelederen.

ING heeft een koopadvies en koersdoel van 32,00 euro voor Flow Traders.

Het aandeel Flow Traders noteerde maandag 6,3 procent lager op 26,60 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel