Nederland - 17 maart 2023 - crypto
door AMY YASSIM

Fidelity biedt Bitcoin en Ether aan voor publiek

Fidelity Crypto heeft onlangs zijn deuren geopend voor het grote publiek, waardoor miljoenen gebruikers toegang hebben tot bitcoin- en etherinvesteringen. Voorheen was het retailproduct alleen beschikbaar voor gebruikers via een wachtlijst. Nu hebben alle wachtlijstgebruikers toegang tot het platform.

728x90

Bitcoin en ether transacties op de app zijn commissievrij en Fidelity Digital Assets zal een spread van niet meer dan 1% in rekening brengen.

Op dit moment kunnen gebruikers alleen handelen in bitcoin en ether. Het platform staat open voor nieuwe en bestaande klanten, maar de dienst is niet beschikbaar in alle Amerikaanse staten.

Fidelity lanceert retail-crypto eerder dan concurrenten

Fidelity, dat in totaal 37,1 miljoen retail-accounts heeft, heeft eerder dan de meeste concurrenten in de Verenigde Staten actie ondernomen om crypto aan te bieden aan retailklanten. Volgens bronnen is de volledige lancering de afgelopen weken gebeurd.

De lancering komt op een moment dat de regelgeving rond crypto in de VS toeneemt en twee van de grootste bankpartners van crypto, Silvergate en Signature Bank, zijn ingestort.

Fidelity heeft ook drie Amerikaanse handelsmerkaanvragen ingediend aan het einde van 2022, waaronder het bieden van diensten in de metaverse en andere virtuele werelden. Het is nog niet bekend wat de plannen van Fidelity zijn met betrekking tot deze nieuwe diensten.

Bron: The Block
Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.