Nederland - 14 maart 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Europese Unie keurt baanbrekende AI-regulering goed

Het Europees Parlement heeft unaniem de EU AI-wetgeving aangenomen, een wereldprimeur in AI-regulering. De wet classificeert AI-technologieën op basis van risico, van “onaanvaardbaar” tot laag, medium en hoog risico.

De wetgeving, geboren in 2021, zal naar verwachting in mei in werking treden, met implementatie vanaf 2025.

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

EU’s leiderschap in AI-regulering

Thierry Breton, Europees Commissaris voor de Interne Markt, noemt de EU nu een wereldwijde standaard op het gebied van AI-regulering.

Roberta Metsola, president van het Europees Parlement, prijst de wet als een “trail-blazer” die innovatie stimuleert en fundamentele rechten beschermt.

Sommige EU-landen, waaronder Duitsland en Frankrijk, hebben eerder zelfregulering bepleit. Maar de wetgeving wordt gezien als een cruciale stap om de Europese techsector te versterken.

Stap vooruit in technologie regulering

Deskundigen zoals Steven Farmer van het internationale advocatenkantoor Pillsbury benadrukken het belang van deze wetgeving.

Farmer zegt:

“De EU beweegt zich opnieuw vooruit in het reguleren van technologie, vergelijkbaar met de GDPR.”

Mark Ferguson, expert in public policy bij Pinsent Masons, voegde eraan toe dat de goedkeuring van de wet slechts het begin is. Hij geeft aan dat bedrijven nauw moeten samenwerken met wetgevers om te begrijpen hoe deze zal worden geïmplementeerd naarmate de snel evoluerende technologie voortduurt.

 Beleggen volgens Einstein’s 8ste wereldwonder

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.