Nederland - 8 juni 2021 - Aandelen

Europese aandelenmarkt maakt inhaalbeweging

door SVEN VAN GASSE

De Amerikaanse aandelenindices noteren nog steeds aan een recordhoogte. De laatste weken blijven ze echter steken op dit niveau en is er niet veel beweging meer. De Europese aandelenmarkt daarentegen lijkt bezig aan een stevige inhaalbeweging.

De Stoxx 600 index, één van de belangrijkste Europese indices, bereikte op maandag een historisch hoogtepunt en zette deze rally op dinsdag moeiteloos verder. Analisten denken dat Europese aandelen, na een decennium van scepsis, ook in de komende maanden mooie winsten kunnen laten zien.

De afgelopen 10 jaar waren beleggers huiverig om geld te pompen in Europa. De regio ging gebukt onder een lage economische groei, een zwakke euro, politieke risico’s en een worstelende banksector.

Op dit moment lijkt er echter een andere dynamiek op gang te komen nu de lidstaten van de Europese Unie massaal geld kunnen uitgeven dat is toegewezen via het herstelfonds en de vaccinaties op volle toeren draaien.

Time to shine

Hiernaast zijn er ook structurele redenen waarom Europa klaar lijkt voor een uitbraak. De regio heeft een groot percentage van aandelen zoals autoconcerns en banken die het goed zullen doen wanneer de economie aantrekt.

De Europese markt is in tegenstelling tot de Amerikaanse markt minder afhankelijk van snelgroeiende techbedrijven zoals Amazon of Apple, die het minder goed doen wanneer beleggers zich zorgen maken over rentestijgingen.

Volgens Jeffrey Sacks, analist bij Citi Private Bank, is het na vele jaren van teleurstelling tijd dat Europa gaat schitteren. Dit kan resulteren in een golf van fusies en overnames naar Amerikaans model.

Ook andere vermogensbeheerders zien de toekomst voor Europa rooskleurig in. BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, stelt:

We zien meer en meer redenen om optimistisch te zijn over de Europese aandelenmarkt.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.