Nederland - 27 november 2020 - Aandelen

“Europese aandelen zullen in 2021 beter presteren dan Amerikaanse”

door SVEN VAN GASSE

In 2020 hebben de Amerikaanse aandelenmarkten fors beter gepresteerd in vergelijking met de andere markten. Vooral de Big Tech aandelen zorgden voor deze sterke prestatie. Volgens Bob Parker van Quilvest Wealth Management zullen de rollen in 2021 omgekeerd zijn.

In een onderzoeksnota merkte Parker op beleggers zich zullen beginnen concentreren op markten en sectoren die snel zullen herstellen nadat het Covid-19 virus onder controle is. In deze sectoren zijn de groeivooruitzichten het meest duurzaam en zijn de waarderingen nog goedkoop.

Een belangrijk punt is volgens Parker dat Europese aandelen het volgend jaar aanzienlijk beter zullen doen dan de markten in de Verenigde Staten. De rally zal geleid worden door het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië.

Bob Parker stelt:

Ik verwacht dat niet-Amerikaanse markten de komende 6 tot 9 maanden beter zullen presteren dan de Amerikaanse.

Technologie

Parker legde uit dat tot deze maand een groot deel van de groei van de Amerikaanse markten werd gedreven door de forse stijging in de technologiesector. Er lijkt echter een kentering ingezet want sinds november presteren deze aandelen aanzienlijk slechter.

Deze maand is de Nasdaq, die uit voornamelijk technologieaandelen is samengesteld, met bijna 10% gestegen. Dit is zeker niet slecht ware het niet dat de Dow Jones, die samengesteld is uit bedrijven die afhankelijk zijn van de economische cyclus, met ongeveer 13% is gestegen.

Beter dan verwachte resultaten van de kandidaat-vaccins van Pfizer en Moderna hebben deze outperformance gedreven. Beleggers putter hieruit hoop dat de economieën binnenkort in staat zullen zijn om volledig te heropenen en te herstellen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.