Nederland - 30 april 2021 - Aandelen

ESG-beleggen is populairste marktsegment op Wall Street

door SVEN VAN GASSE

De populariteit van ESG-beleggen blijft maar groeien. Duurzame beleggingsfondsen trokken in het eerste kwartaal een recordhoeveelheid vers kapitaal aan. Het wereldwijde vermogen onder beheer in ESG-fondsen is hierdoor gestegen tot bijna $2 biljoen.

De stijging benadrukt het momentum achter ESG-beleggen. Activa in dit soort fondsen bereikten in het tweede kwartaal van 2020 voor het eerst de grens van $1 biljoen. Op een jaar tijd is deze waarde al bijna verdubbeld.

Wereldwijde duurzame fondsen trokken in het eerste kwartaal van 2021 een recordbedrag van $185 miljard aan, wat een stijging is van 17% kwartaal-op-kwartaal.

Hortense Bioy, ESG-specialist bij Morningstar, stelt:

2021 begon waar 2020 eindigde met een recordvraag naar duurzame beleggingen.

Pandemie vergrootte populariteit

ESG-beleggen was al aan een opmars bezig voor Covid-19 toesloeg. Sinds de pandemie is deze trend echter fors versneld onder invloed van een aantal factoren zoals de onevenredige hoge tol die de pandemie eist van minderheidsgroepen, de sociale onrust in de Verenigde Staten, verwoestende bosbranden en dodelijke winterstormen.

Volgens een rapport van Morningstar is er in het afgelopen jaar een brede consensus ontstaan over de noodzaak om klimaatrisico’s in beleggingsportefeuilles aan te pakken. Steeds meer beleggers zien de groene overgang naar een koolstofarme economie als een beleggingskans in plaats van een risico.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.