Nederland - 4 september 2020 - Aandelen

El-Erian: “Daling van 10% mogelijk”

door SVEN VAN GASSE

Het ziet ernaar uit dat Wall Street de eerste week van september in het rood zal eindigen. Volgens Mohamed El-Erian, hoofdeconoom bij Allianz, zou er nog een grote correctie kunnen aankomen als er een verschuiving van de beleggersattitude plaatsvindt.

Dankzij de stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve hebben beleggers de laatste tijd de markt op een liquide manier benaderd en aandelen bijgekocht op de dips. Deze mentaliteit zal in de komende dagen getest worden als de fundamenten van de markt terug in het spel komen.

El-Erian stelt:

Het getouwtrek dat zal plaatsvinden, zal het ware DNA van beleggers blootleggen.

Verschuiving naar fundamenten

Als er werkelijk een mentaliteitsverandering van technisch naar fundamenteel op komt is, is het volgens El-Erian mogelijk dat we vertrokken zijn voor een serieuze correctie.

Volgens de econoom is de markt nog steeds ontkoppeld van de reële economie. Na een rally van vijf maanden en de beste maand augustus in decennia, was de markt rijp voor een correctie.

Als de markt wordt beoordeeld op basis van de fundamenten, zullen beleggers gedwongen worden om rekening te houden met de precaire toestand van de economie. Het aantal bedrijfsfaillissementen blijft nog steeds toenemen.

El-Erian waarschuwde bijna een maand geleden al dat grootschalige faillissementen in de eerste helft van 2020 het einde zouden kunnen betekenen van de spectaculaire rally.

Als beleggers beginnen na te denken over de fundamenten, zou de markt nog eens met 10% kunnen dalen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.