Nederland - 18 november 2020 - Aandelen

“Dow in 2021 aan 40 000 punten”

door SVEN VAN GASSE

De Dow Jones Industrial Average sloot op maandag net onder de 30 000 punten, wat een nieuw record was. Volgens Patrick Spencer van investeringsbank en financieel dienstverlener Baird heeft de index het potentieel om in 2021 tot 40 000 punten te stijgen.

Spencer verklaarde aan CNBC dat het aantal value-aandelen van de Dow Jones groter is dan het aantal groeiaandelen. Hij verwacht dat in 2021 value-bedrijven beter zullen presteren dan groeibedrijven.

Groeiaandelen zijn aandelen van bedrijven die naar verwachting een bovengemiddelde marktgroei zullen vertonen, zoals bijvoorbeeld een groot aantal technologiebedrijven. Value-aandelen zijn dan weer bedrijven die onder hun intrinsieke waarde noteren. Deze zullen een hoger rendement opleveren wanneer deze waarde door de markt wordt erkend.

De prestaties van value-aandelen hangen af van die van de economie. Door het positieve vaccinnieuws van de afgelopen dagen wordt de hoop op een sterk economisch herstel aangewakkerd. De markten hebben onlangs ook een rotatie laten optekenen van groei naar value.

Spencer verklaarde nog dat er momenteel $6,5 biljoen in geldmarktrekeningen geïnvesteerd is. Deze fondsen worden belegd in schulden op korte termijn in cash. Hij stelt:

Wanneer dit slapend geld aan het werk wordt gezet, kunnen de aandelenmarkten nog fors stijgen.

Sterke economische groei

Don Rissmiller, econoom bij Baird, verwacht een sterk economisch herstel en groei tegen midden 2021. Er moet dan wel rekening gehouden worden met slimme lockdowns, gerichte stimulusmaatregelen en een volledige controle over het Covid-19 virus.

In een nota zeiden twee andere onderzoekers nog dat het zeker de moeite waard kan zijn om de BEACH-aandelen- Bookings, Entertainment, Airlines, Casinos and Cruises en Hotels – in het oog te houden.

Deze sectoren zouden een forse stijging kunnen doormaken wanneer er een effectief en veilig Covid-19 vaccin beschikbaar is, waardoor we de pandemie misschien volledig achter ons kunnen laten.

Toch erkende Spencer dat er nog een steeds een verhoogde volatiliteit mogelijk is door bijvoorbeeld negatief vaccinnieuws, politieke spanningen en het Amerikaanse economische stimuluspakket.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.