De aandelenmarkten in de Verenigde Staten zijn sinds maart stevig aan het stijgen. De hoofdindexen tikken regelmatig nieuwe recordkoersen aan. Julian Emanuel, strateeg bij BTIG, ziet gelijkenissen met de bubbel in 2000 maar benadrukt dat de huidige marktsituatie toch anders is. Hij raadt beleggers aan geen schrik te hebben van de recordkoersen.
Amerikaanse hoofdindexen noteren hoog, te hoog misschien? Na de coronacrash in maart, zijn de Amerikaanse beurzen sterk beginnen herstellen dankzij het stimuluspakket van de Amerikaanse overheid. De afgelopen maanden tikten de Nasdaq, S&P 500 en Dow Jones regelmatig nieuwe recordkoersen aan. Is er een reden voor hoogtevrees? Econoom Julian Emanuel denkt van niet.
The participation is on a par with 2000, if not greater. It’s pushed valuations to an equivalent level to where they were in 2000.
Hij vergelijkt de beweging op de aandelenmarkten met die van in het jaar 2000. Toen stegen de beurzen ook ontzettend hard om vervolgens sterk te corrigeren door het uiteenspatten van de dotcom-bubbel. Maar de huidige situatie is compleet anders gezien het financiële klimaat niet hetzelfde is en de wereldeconomie naar alle waarschijnlijkheid sterk gaat herstellen in 2021.
It’s a totally different interest rate environment, and there’s a lot of cash on the sidelines. That wasn’t necessarily the case. And if anything, the economy is waiting to accelerate, which we think happens on a global basis in 2021.
Emanuel ziet economisch gevoelige aandelen sterk stijgen in 2021, met financiële instellingen bovenaan de lijst. Enkele katalysatoren zijn onder andere het heropenen van economieën wereldwijd, verwachtingen omtrent hogere inflatiecijfers en het beleid van de Federal Reserve. Emanuel verwacht dan ook dat de S&P 500 in 2021 zal stijgen naar 4.000 punten.
Bronnen: CNBC
Foto: QuoteInspector
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.