Nederland - 16 maart 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Didi breidt uit in China na versoepeling regelgeving

Didi gaat uitbreiden in China nu de regelgeving voor de gigant in de taxidiensten makkelijker wordt. Het bedrijf heeft plannen om in samenwerking met partners meer verschillende producten en diensten te lanceren. Ook wil het bedrijf meer steden bereiken met hun service.

728x90

Op de beurs zien we dat Didi aandelen als volgt bewegen:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Opheffen zero-Covid beleid

Didi meldt een snel herstel van reizen en consumptie in China te zien. De afgelopen maanden is het aantal bestellingen voor taxiritten toegenomen. Nadat China in december het strenge “zero-Covid” beleid, waarmee ze de verspreiding van het coronavirus wilden stoppen, heeft laten vallen, is het makkelijker geworden om binnen en buiten het land te reizen.

De aankondiging van Didi’s uitbreidingsplannen volgt op een intensieve reguleringsslag op het bedrijf die in het midden van 2021 begon. In juni 2021 ging Didi naar de beurs in de VS, maar enkele dagen na de notering opende de Chinese overheid een cybersecurity onderzoek naar het bedrijf.

In juli beschuldigde de Cyberspace Administration van China Didi van het illegaal verzamelen van gebruikersgegevens en beval dat de app van lokale app stores verwijderd werd. Didi was niet toegestaan om nieuwe gebruikers aan te trekken.

Maar in januari kwamen de apps van Didi weer terug op app stores in China.

Didi’s plannen voor uitbreiding tonen aan dat bedrijven nu een meer voorspelbare regelgevende omgeving verwachten na een reguleringsslag op de technologiesector die rond 2020 begon en ongeveer twee jaar duurde.

Bron: CNBC

Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.