Nederland - 15 december 2020 - Aandelen

David Solomon bezorgd over euforie bij IPO’s

door SVEN VAN GASSE

Voorzitter en CEO van Goldman Sachs, David Solomon, vertelde aan CNBC dat hij zich zorgen maakt over de intense vraag van particuliere beleggers naar IPO’s. Hij denkt dat er te veel euforie is en dat dit op de lange termijn niet gezond kan zijn.

De bevindingen van Solomon komen na de beursdebuten van DoorDash en Airbnb van vorige week. Beide bedrijven zagen stevige pieken in hun aandelenkoersen bij hun marktdebuut.

DoorDash sloot zijn eerste handelsdag afgelopen woensdag 85% hoger. Airbnb steeg de volgende daag met meer dan 112%. Solomon benadrukt dat dit zeker wel goede bedrijven zijn maar dat de markt er misschien wat te veel van verwacht en te euforisch is.

Solomon stelt:

De markt verwacht een perfect scenario en een enorme groei voor een zeer lange periode.

Jim Cramer

David Solomon is niet de enige die zijn bezorgdheid uit over de recente IPO’s. Op vrijdag bekritiseerde Jim Cramer van CNBC de investeringsbanken die de IPO begeleiden. Deze zouden geen rekening houden met de nieuwe garde jonge beleggers wanneer ze de prijs van de beursintroducties bepalen.

Cramer verklaarde hiernaast dat de enorme participatie van particuliere beleggers hem herinnerde aan de dot-com boom van ongeveer 2 decennia geleden. Solomon verwees ook naar deze periode maar hij benadrukte wel dat er nu opmerkelijke verschillen zijn.

Wanneer je in die tijd een aandeel wilde kopen, verliep dit proces veel omslachtiger. De technologie van vandaag maakt het veel makkelijker om aandelen te kopen en te verkopen waardoor meer particuliere beleggers naar de beurzen getrokken zijn.

Ondanks zijn bezorgdheid vertelde Solomon dat er wel degelijk exceptionele bedrijven zijn met buitengewone groeivooruitzichten die uiteindelijk hun weg naar de aandelenmarkten zullen vinden.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.