Nederland - 2 februari 2022 - Aandelen

David Roche: “Markten bevinden zich op een keerpunt”

door SVEN VAN GASSE

De afgelopen maand was de slechtste januari voor de aandelenmarkten ooit. Strateeg David Roche waarschuwde dat de recente volatiliteit een keerpunt zou kunnen zijn. Roche verwacht dat deze eerder wijst in de richting van een bearmarkt in plaats van een tijdelijke storing in de aanhoudende bull-run.

Roche stelt dat de aandelenmarkt de afgelopen maanden voornamelijk werd aangestuurd door het “gratis-geld-beleid” van de centrale banken. Deze factor zal in de loop van volgende maanden echter langzaamaan verdwijnen.

Volgens Roche is er hiernaast een groot aantal beleggers die nog geen echte bearmarkt hebben meegemaakt. Wanneer er zich een echte bearmarkt zou voltrekken, kunnen deze nieuwe beleggers in paniek geraken en zeer onvoorspelbaar reageren wat voor een gevaarlijke situatie op de aandelenmarkten kan zorgen.

Wilde maand januari

De opmerkingen van Roche volgen op de wilde maand januari voor de aandelenmarkten. Beleggers worstelden met de mogelijke verstrenging van het monetaire beleid, de aanhoudende geopolitieke spanningen tussen Rusland en Oekraïne en de zorgen over de hoge inflatie.

In Azië bevonden de markten in Japan en China zich eind januari in correctiegebied. In Hongkong bevindt de Hang Seng-index zich in bearmarktgebied.

Op Wall Street noteerden de S&P 500 en de technologie-index Nasdaq de slechtste maand sinds het uitbreken van de pandemie en de slechtste maand januari ooit. Elders kenden de Europese aandelen in januari ook hun slechtste maand sinds oktober 2020.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.