Nederland - 21 april 2021 - Inflatie

David Roche: “Amerikaanse inflatie in 2022 aan 3% tot 4%”

door SVEN VAN GASSE

Beleggers zijn ervan overtuigd dat de inflatie in de komende jaren zal stijgen. Volgens David Roche, voorzitter van beleggingsfirma Independent Strategy, onderschatten beleggers echter hoe hoog de inflatie uiteindelijk zou kunnen oplopen.

Volgens Roche zal de inflatie in de Verenigde Staten tegen midden volgend jaar oplopen tot zo’n 3% tot 4%. Een dergelijke inflatie is onverenigbaar met een rente van laat ons zeggen 1,6% op Amerikaans schatkistpapier.

Daarom verwacht Roche dat de rente op tienjarig Amerikaans schatkistpapier de 3% kan overschrijden. Wanneer dit effectief gebeurt, kom je op het kritieke punt dat ook de aandelenmarkten dit zullen ervaren.

De belangrijkste reden waarom de prijzen zullen stijgen is volgend Roche de verwachte spending boom.
Roche stelt:

Consumenten hebben een fors spaaroverschot opgebouwd en zij kunnen niet wachten om dit uit te geven, wanneer de economieën heropenen.

Grote bezorgdheid

De opmerkingen van Roche komen op een moment dat de discussie over de richting die de inflatie zal uitgaan, is opgelaaid.

Een verhoogde inflatie is op dit moment één van de grootste bezorgdheden van de markt. Hogere prijzen kunnen de waarde van activa en de marges van bedrijven aantasten en de koopkracht van de consument beperken.

Ambtenaren van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, houden het inflatiecijfer nauw in de gaten. Uit de laatste gegevens blijkt dat de consumentenprijsindex in maart met 0,6% gestegen is ten opzichte van een maand geleden en met 2,6% ten opzichte van een jaar eerder.

Op dit moment maakt de Federal Reserve zich echter geen al te grote zorgen. De centrale bank verwacht dat de stijging maar tijdelijk is. Hiernaast benadrukt de Federal Reserve dat ze over de juiste instrumenten beschikken, zoals het verhogen van de rente, wanneer de inflatie te hoog zou oplopen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.