Nederland - 3 december 2020 - Aandelen

Dan toch nog een eindejaarsrally?

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkten hebben in de maand november zeer goed gepresteerd. De Bel20 had haar beste maand ooit en de Amerikaanse markten noteerden aan recordhoogtes. Ondanks deze stijging denkt Lindsey Bell van Ally Invest dat deze rally in december niet ten einde zal komen.

Bell ziet vooral het optimisme rond een nieuwe Covid-19 steunpakket als een opwaartse katalysator voor de aandelenmarkten op korte termijn. Ook de veerkrachtige uitgaven van gezinnen zullen een belangrijke drijfveer zijn.

De winsten die de aandelenmarkten kunnen maken zouden volgens Bell echter wel lager kunnen zijn dan het historische gemiddelde. De S&P 500 stijgt in december, historisch gezien, met ongeveer 1,5%. Dit jaar zal deze stijging misschien iets gematigder zijn.

Lindsey Bell stelt:

Wij zijn positief dat 2020 goed zal eindigen.

Tech is kwetsbaar

Hoewel de constructieve ontwikkeling in verband met een nieuw steunpakket positief zijn voor de aandelenmarkten, waarschuwt Bell dat het ook zal bijdragen aan de onzekerheid over de omvang en de timing van het pakket.

Op korte termijn zijn vooral de Big Tech en de immens populaire stay-at-home aandelen het meest kwetsbaar. De aandelenkoersen van deze bedrijven zijn enorm gestegen tijdens de pandemie waardoor sommige koersen op zichzelf vooruitlopen.

Bell verwacht niet meteen dat deze aandelen zullen kelderen. Veel van de producten en diensten van deze bedrijven zijn echter een onderdeel geworden van ons dagelijkse leven. Ze benadrukt wel dat voorzichtigheid geboden is.

In deze omgeving geeft Bell eerder de voorkeur aan dividend-aristocraten. Hiermee bedoelt ze bedrijven die minstens 25 jaar lang een dividend hebben uitgekeerd en dit dividend duurzaam verhoogd hebben.

Deze aandelen zijn in november reeds 12% gestegen. Volgens Bell presteren deze op lange termijn niet alleen beter dan de S&P 500, ze zijn ook minder volatiel. Je kan dus een gediversifieerde basis opbouwen zonder buitensporige risico’s te nemen.

Bell besluit:

Er is in 2021 veel om naar uit te kijken.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.