Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 13 december 2018 - Biotech

Credit Suisse zet Galapagos op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het advies voor het aandeel Galapagos verhoogd van Neutraal naar Outperform, en het koersdoel van 90,00 euro naar 113,00 euro, omdat de Zwitserse zakenbank meerdere wegen ziet die naar een hogere koers zullen leiden.

Diverse producten in de midden- tot eindfase van ontwikkeling moeten steun bieden aan de koers, met meer opwaarts potentieel in 2020 en 2021.

Bovendien kunnen de diverse pijplijn en het succes met het ontwikkelen van medicijnen Galapagos een interessante overnamekandidaat maken voor een groter biofarmaceutisch bedrijf, stelde de bank.

Tot voor kort was Credit Suisse voorzichtig over de potentie van de pijplijn voor taaislijmziekte en over de snelheid waarmee het leidende product filgotinib op de Amerikaanse markt zou kunnen komen.

Inmiddels is taaislijmziekte echter in feite overgedaan aan AbbVie, waardoor Galapagos zich meer kan focussen, en is er meer duidelijkheid rond filgotinib, wat meer vertrouwen geeft in een aanbeveling van het aandeel.

Credit Suisse gaat uit van een lancering van filgotinib in 2021 en een potentiële piekomzet van 4 miljard dollar, op basis van aangetoonde werking in vijf indicaties en nog zes in ontwikkeling.

Het aandeel Galapagos won donderdag 3,5 procent op 97,26 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel